Onze Visie op Kinesitherapie

"Leven is onafscheidelijk verbonden met bewegen. Bewegen is gezond. Het is belangrijk om gezond te bewegen."

Binnen het  therapeutisch centrum hebben de verschillende therapeuten als gezamenlijk doel gesteld:

Het behandelen en begeleiden van mensen met hun specifieke klacht waarbij “gezond bewegen” centraal staat.
 1. In deze visie wordt er gewerkt vanuit een pro-actief beleid. Dat wil zeggen dat  de nadruk ligt op de actieve benadering van de patiënt. Hij of zij dient actief deel te nemen aan zijn of haar herstelproces door middel van oefenen en het dragen van eigen verantwoordelijkheid.
  Wetenschappelijk is aangetoond dat medische trainingsprogramma’s het prestatievermogen en de kwaliteit van het leven doen toenemen. Het is dus voor de patiënten lonend om al trainend te revalideren.
 2. Het verhelpen van klachten kan niet los gezien worden van maatregelen en adviezen ter voorkoming van herhalingen (= preventie) De patiënt inzicht geven in zijn haar klacht is een zeer belangrijk aspect van de therapeutische behandeling. Hierdoor kan de patiënt zelf aan de klacht werken en voorkomen dat de klacht terugkomt.
 3. Door de verscheidenheid aan specialisaties binnen ons therapeutisch team zijn we in staat een goede kwaliteit van een totale zorg te leveren.
 

Schematisch:

Letsel -> onevenwicht -> belastbaarheid↓ ->  overmatige A.D.L.belasting

Therapeutische aanpak:

   
 1. HERSTEL van het letsel, herstellen van het  evenwicht door therapeutisch handelen (oa.  kinesitherapie, manuele therapie, osteopathie) en gelijktijdig BESCHERMING tegen overmatige ADL-belasting door het geven van adviezen over het gebruik van tape en/of braces, het vermijden van provocerende bewegingen, …
 2. VEILIG en VERANTWOORD bewegen om het natuurlijk herstel te bevorderen. Dit door middel van het verstrekken van adviezen over houding en beweging, gezondheidsvoorlichting, ergonomie, …
 3. Verhogen van de BELASTBAARHEID door gerichte oefentherapie gebaseerd op wetenschappelijk verantwoorde richtlijnen (Evidence Based): oa. functionele oefeningen, conditionele en revalidatietraining, rugtraining
 4. REINTEGRATIE  in beroep, sport en hobby. Dit door adviezen naar specifieke werkhouding  en naar sportspecifieke trainingen.
 5.  
 

Schematisch:

Herstel letsel -> herstel evenwicht -> belastbaarheid ↑ ->  A.D.L.belasting

Deel deze pagina op:
FacebookGoogleLinkedInTwitter

U bent hier: Home - Over Ons - Onze visie